fbpx

WordPress vad är det?

Ring oss! 08-533 328 85 | Maila oss! 

Hemsidor i wordpress

Störst i världen

Wordpress hemsida är publiceringssystemet (Content Management System) för smidig administration av hemsidor, bloggar och även e-handel.

Ni administrerar tjänster och funktioner på hemsidan och uppdaterar ert innehåll som text och bilder på ett väldigt smidigt sätt, utan kunskaper i HTML-kodning eller programmering.

Funktioner i WordPress

Hur man ändrar sin wordpresshemsida

Det finns flera tusen funktioner (plugins) och hela system att lägga till en Wordress hemsida. Ofta krävs en konsultinsats till alla plugins för att få en bra anpassning så att det ser snyggt ut och fungerar perfekt. Men eftersom det ofta finns färdiga plugins blir arbetsinsatsen liten för oss som arbetar med detta dagligen. Det finns ett stort antal utvecklare av plugins för WordPress runt om i världen. Vi handplockar det bästa funktionerna för just business.

Här är några exempel på tjänster och funktioner som kan administreras: textinnehåll, bilder, sökmotoropitmering, formulär, kalendrar, bildspel, film, nyhetsbrev, support och e-handel.

Wordpress

wordpress

WordPress hemsida för företag

Perfekt för det lilla eller stora företaget

Ursprungligen konstruerades WordPress för bloggar men eftersom systemet blivit så populärt har det även börjat att användas som fullskaligt innehållshanteringssystem. Skillnaden är egentligen inte så stor men man förväntar sig funktioner som exempelvis rollhantering och arbetsflöde i ett innehållshanteringssystem.

Läs mer om varför just WordPress

WordPress öppen källkod

Licensfritt och fritt att anpassa

En viktig sak med WordPress är att det är open source, eller öppen källkod som det heter på svenska och kan laddas ner kostnadsfritt. Det distribueras under GPLv2 (GNU General public-licens) vilken innebär att man får tillgång till källkoden och dessutom får rätt att ändra och förbättra koden.

WordPress är utvecklat med det öppna programspråket PHP och använder databasen MySQL för datalagring.

WordPress MU, eller multi-user (flera användare) är en vidareutveckling av WordPress som är ett skalbart system som hanterar obegränsat med användare.

Läs mer om våra tjänster