fbpx

Etisk Sökmotoroptimering

SEO på rätt sätt

Arbetar du med ett långsiktigt perspektiv, genom smarta länkaktiviteter kan du få länkar från relevanta sajter arbeta kontinuerligt med ett värdefull och relevant innehåll på din webbplats.

 

Arbeta etiskt och nå resultat

Etisk sökmotoroptimering handlar om att sätta besökaren i centrum dvs. dina kunder. Det kräver en hel del arbete av innehållet på webbplatsen, men resultatet är mödan värt. En annan positiv effekt av Etisk sökmotoroptimering är att den ger en långsiktig SEO-effekt. När många oroar sig för Googles uppdateringar av sökalgoritmer kan dina kunder istället ofta uppnå starkare positioner. För den som arbetar med Etisk sökmotoroptimering är uppdateringarna inget att oroa sig för. De syftar ju egentligen till att göra internet bättre – och det gillar vi.

Vad tycker Google?

Google stödjer och uppmuntrar till SEO. Google har till och med tagit fram och Google tips om SEO och Google SEO riktlinjer för hur Google tycker att sökmotoroptimering ska gå till. Vi stödjer även Googles försök till att få lite ordning och försöka införa ett etiskt tänkande i en annars ganska luddig bransch. Vi gillar naturligtvis inte allt som Google säger och gör, men följer gärna deras tips, idéer och direktiv – när de bidrar till att göra internet bättre.

Stora risker med Black Hat-SEO (oetisk SEO)

Tyvärr riskerar den som anlitar ett SEO-bolag, som inte arbetar etiskt, att helt enkelt råka illa ut. Genom att till exempel anlita en byrå eller konsult som använder så kallad ”Black Hat”-SEO tar man som kund en enormt stor risk. I vår bransch finns flera SEO-bolag som av olika anledningar fått sina kunders webbplatser avstängda och uteslutna från Googles index. Och att bli utesluten från Googles index är så klart ingen önskedröm. Konsekvenserna är förödande – osynlighet i Googles träfflista kan mycket väl leda till minskad försäljning.

Etisk SEO – det enda seriösa alternativet

Genom att forma din webbplats och budskapet att tilltala besökaren, skapas inte bara en bra användarupplevelse. Du får även en nöjdare besökare som lyckas få svar på sina frågor – just genom ett besök på din webbplats. Och en nöjd besökare blir mer sannolikt snart även en kund. Lite som grädden på moset tycker även Google att du är hyvens som gör det så bra för besökaren, så de belönar dig med bättre placeringar – bättre synlighet alltså. Snacka om win-win: Besökaren får en bra upplevelse och svar på tal och du får en korrekt och väl fungerande webbplats, med bättre synlighet.

Och allt detta bara för att du väljer den mest sunda och rimliga metoden för att optimera webbplatsen.

Med andra ord, ta inga onödiga risker, använd dig av Etisk SEO. Hör av dig till oss på DIONIQ så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig genom Etisk SEO.

Ring oss: 08-533 328 85 eller maila info@dioniq.se